Nyheter

Her finner du nyheter og oppdatert informasjon om hva som skjer på Marineholmen. 

Omvisning i Lanternen. Tor Instanes (GC Rieber Eiendom), Siren Grønhaug (Lerøy), Einar Wathne (Cargill) og Jarl Giske (Universitetet i Bergen).

Kranselag for Lanternen

Byggherre GC Rieber Eiendom feiret arbeiderne på nybygget Lanternen på Marineholmen, som vil huse Lerøy og Cargill fra desember 2018.

Les mer
Forsøksfisk hos ILAB

120 000 nye leietakere til Marineholmen

Stiftelsen Industrilaboratoriet (ILAB) utvider kapasiteten for produksjon av forsøksfisk. To nye landbaserte oppdrettsanlegg (RAS-anlegg) er etablert i lokalene på Marineholmen. Målet er at inntil 99 % av vannet i RAS-anlegget skal kunne gjenbrukes.

Les mer
PHARMAQ Analytiq pipette

PHARMAQ Analytiq utvider

Etter 16 år på Marineholmen utvider PHARMAQ Analytiq og flytter inn i topp-moderne lokaler i nabobygget.
- Vi har rett og slett vokst ut av lokalene, sier daglig leder Siri Vike.

Les mer
Basen på Marineholmen

BREEAM-sertifikat til Basen

Vi kan med glede meddele at Thormøhlens gate 49A på Marineholmen, bedre kjent som Basen, i dag har mottatt sertifikat på BREEAM-klassifisering. 

Les mer
Marin klynge på Marineholmen

Kan sikre rask samling av marin klynge

«Anbefalingene i konseptvalgutredningen støtter strategien som ligger til grunn for utviklingen av Marineholmen Forskningspark. Utredningen bekrefter at det er store gevinster ved å samlokalisere den marine klyngen. Lokalisering på Marineholmen vil realisere samfunnsgevinstene mye raskere enn det utredningen legger opp til.»

Les mer
Cargill med nytt hovedkontor på Marineholmen

Cargill til Marineholmen

Vi er glade for å ønske Cargill velkommen til Marineholmen i 2018. Med Cargill på laget blir det marine kompetansemiljøet i området ytterligere styrket.

Les mer
Ægir6000

Fra Marineholmen til de største havdyp

Undervannsfarkosten Ægir bor på Marineholmen, men trives best på verdens største havdyp. Den er verdensledende i sitt slag og høster skryt fra internasjonale havforskere etter sitt første sommertokt.

Les mer
Slik blir nye Marineholmen

Slik blir nye Marineholmen

For å få best mulig ide til hvordan vi kan utvikle Marineholmen ble det i februar 2016 utlyst en parallellkonkurranse. Fire arkitektkontor fra Oslo, Bergen og Stavanger ble utfordret. Et bedømmelsesutvalg som bestod av  arkitekter og utbygger kåret hlm arkitektur - b+b arkitekter - Smedsvig landskapsarkitekter som vinnere med forslaget «Marin Grønn».

Les mer
Småpudden åpnes 14. juni

Småpudden åpnet 14. juni

Byrådene Anna Elisa Tryti og Erlend Horn foretok tirsdag 14. juni kl 16:00 den offisielle åpningen av broen Småpudden over Damsgårdsundet.

Les mer