Nyheter

Her finner du nyheter og oppdatert informasjon om hva som skjer på Marineholmen. 

På nervene løs hos Sars-senteret

I det mørkeste dypet av Bioblokka på Marineholmen forskningspark i Bergen har forskere ved Sars-senteret plassert embryoet til et sekkedyr av typen Cialis under mikroskopet. Genene til dyret er modifisert slik at nervecellene lyser opp på dataskjermen ved kortveggen. I realiteten er disse cellene hos det vordende sekkedyret lyset i rommet.

Les mer

SEAS - for de skarpeste

Om Universitetet i Bergen er en del av Marineholmen eller Marineholmen en del av Universitetet i Bergen strides de velutdannede. UiB hører uansett med når det skal skrives om forskningsparken og kunnskapssenteret.

Les mer

Roger og rekevisjonene

Roger kongereke har adresse på kontoret til Shrimp Vision gründer Tarald Kleppa Øvrebø, som sammen med medgründer Sjur Øyen fått plass i Nyskapingsparken på Vestlandets Innovasjonssenter (VIS). 

Les mer

Mulighetsrommet på RASLab

RASLab er en hjørnestein på Marineholmen, samtidig som det er en del av Ocean Innovation Catapult Centre, en av fem katapulter i Norge og som altså skal gjøre veien fra idé til markedsintroduksjon rimeligere og bedre for små, mellomstore, men også større bedrifter.

Les mer

Marineholmen Tankesmeltedigel

Marineholmen må regnes både som bydel i Bergen, forskningsplass og møtested for forskning, næring, forvaltning og hva det måtte være. Skal man ha et håp om å skjønne noe av dette bergenske, blå underet, må man ta turen dit.

Les mer

Innovasjonsuken OPP 2021

13. – 19. september arrangeres Vestlandets store innovasjonsfestival! Innovasjonsuken OPP er en viktig samlingsarena for alle som er opptatt av innovasjon og entreprenørskap.

Les mer
Leietakerportal

En friksjonsfri hverdag er bare et tastetrykk unna

Jobber du i et GC Rieber Eiendom-bygg, jobber du ikke bare i Bergens mest fremtidsrettede kontorlokaler. Du har også eksklusiv tilgang til en mengde fordeler. El-billeie, prioritert barnehageopptak og hotellavtaler er bare noen av dem. Nå samles alt i portalen GC Rieber Pluss.

Les mer
Pharmaq Analytiq Laboratorie

PHARMAQ Analytiq på plass i Merkantilen

Etter måneder med bygging og banking er lokalene i Merkantilens 2. etasje nå innredet med et splitter nytt molekylærbiologisk laboratorium. Kanskje det flotteste i landet? Det mener i alle fall PHARMAQ Analytiq.

Les mer
Marineholmen beach club stemningsbilde

Stor suksess med sandstranden på Marineholmen

I strålende sol inviterte GC Rieber Eiendom/Marineholmen forskningspark, Nyskapingsparken og Bergen Teknologioverføring (BTO) til Marineholmen Beach Club 7. juni. Familiearrangementet markerte offisiell åpning av den nye sandstranden, kombinert med sommerfest for leietakerne på området.

Les mer
Hatch, Marineholmen

Hatch – klekkeri for verdens mest lovende marine gründere

Innerst i BTOs lokaler på Marineholmen finner du en sjelden samling av internasjonale gründere. De kommer fra Thailand, India, Indonesia, Portugal, UK, USA og Norge. Felles for dem alle er at de er plukket ut av Hatch og invitert til et tre måneder langt akseleratorprogram som skal hjelpe dem til internasjonal suksess.

Les mer
OIC Marineholmen Makerspace

Felles initiativ for havnæringene

Fredag 4. mai inviterte GCE Subsea i samarbeid med BTO og NCE Seafood til temamøte rundt hurtig prototyping og verifisering av ny teknologi i forbindelse med et felles Ocean Innovation Catapult-initiativ. Her ble det presentert planer om nye felles metall 3D-printere og RAS-lab.

Les mer
Byggeleder Carl-Erik Westheim forklarer hvordan fremdriftsplanen er organisert etter «vogner». Planen kan se litt skremmende ut ved første øyekast, men det er svært forutsigbart og oversiktlig.

Lanternen bygges effektivt med bruk av Lean prosjektstyring

I desember i år overtar leietakerne Lerøy og Cargill sine lokaler i Lanternen på Marineholmen. Byggeprosjektet styres etter Lean-prinsipper, som har som mål å skape forutsigbarhet, fremdrift og lønnsomhet for alle involverte – fra entreprenører til byggherre. Bygget har for lengst reist seg på kaikanten, og vi tok en prat med byggeleder Carl-Erik Westheim fra Fylkesnes for en innføring i Lean og status på prosjektet.

Les mer
Mingling

Grønn framtid i det blå – en karrieredag for havet

Torsdag 19. april ble det avholdt havkonferanse for studenter på Marineholmen. Dette er den første konferansen av sitt slag som avholdes av studenter, for studenter, og bak initiativet står linjeforeningen for fiskehelse og havbruk, Helix (linjeforeningen for molekylærbiologi) og Innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat (IHS).

Les mer
Omvisning i Lanternen. Tor Instanes (GC Rieber Eiendom), Siren Grønhaug (Lerøy), Einar Wathne (Cargill) og Jarl Giske (Universitetet i Bergen).

Kranselag for Lanternen

Byggherre GC Rieber Eiendom feiret arbeiderne på nybygget Lanternen på Marineholmen, som vil huse Lerøy og Cargill fra desember 2018.

Les mer
PHARMAQ Analytiq pipette

PHARMAQ Analytiq utvider

Etter 16 år på Marineholmen utvider PHARMAQ Analytiq og flytter inn i topp-moderne lokaler i nabobygget.
- Vi har rett og slett vokst ut av lokalene, sier daglig leder Siri Vike.

Les mer
Forsøksfisk hos ILAB

120 000 nye leietakere til Marineholmen

Stiftelsen Industrilaboratoriet (ILAB) utvider kapasiteten for produksjon av forsøksfisk. To nye landbaserte oppdrettsanlegg (RAS-anlegg) er etablert i lokalene på Marineholmen. Målet er at inntil 99 % av vannet i RAS-anlegget skal kunne gjenbrukes.

Les mer
Basen på Marineholmen

BREEAM-sertifikat til Basen

Vi kan med glede meddele at Thormøhlens gate 49A på Marineholmen, bedre kjent som Basen, i dag har mottatt sertifikat på BREEAM-klassifisering. 

Les mer
Marin klynge på Marineholmen

Kan sikre rask samling av marin klynge

«Anbefalingene i konseptvalgutredningen støtter strategien som ligger til grunn for utviklingen av Marineholmen Forskningspark. Utredningen bekrefter at det er store gevinster ved å samlokalisere den marine klyngen. Lokalisering på Marineholmen vil realisere samfunnsgevinstene mye raskere enn det utredningen legger opp til.»

Les mer
Cargill med nytt hovedkontor på Marineholmen

Cargill til Marineholmen

Vi er glade for å ønske Cargill velkommen til Marineholmen i 2018. Med Cargill på laget blir det marine kompetansemiljøet i området ytterligere styrket.

Les mer
Ægir6000

Fra Marineholmen til de største havdyp

Undervannsfarkosten Ægir bor på Marineholmen, men trives best på verdens største havdyp. Den er verdensledende i sitt slag og høster skryt fra internasjonale havforskere etter sitt første sommertokt.

Les mer
Slik blir nye Marineholmen

Slik blir nye Marineholmen

For å få best mulig ide til hvordan vi kan utvikle Marineholmen ble det i februar 2016 utlyst en parallellkonkurranse. Fire arkitektkontor fra Oslo, Bergen og Stavanger ble utfordret. Et bedømmelsesutvalg som bestod av  arkitekter og utbygger kåret hlm arkitektur - b+b arkitekter - Smedsvig landskapsarkitekter som vinnere med forslaget «Marin Grønn».

Les mer
Småpudden åpnes 14. juni

Småpudden åpnet 14. juni

Byrådene Anna Elisa Tryti og Erlend Horn foretok tirsdag 14. juni kl 16:00 den offisielle åpningen av broen Småpudden over Damsgårdsundet.

Les mer