Nyheter

Her finner du nyheter og oppdatert informasjon om hva som skjer på Marineholmen. 

Leietakerportal

En friksjonsfri hverdag er bare et tastetrykk unna

Jobber du i et GC Rieber Eiendom-bygg, jobber du ikke bare i Bergens mest fremtidsrettede kontorlokaler. Du har også eksklusiv tilgang til en mengde fordeler. El-billeie, prioritert barnehageopptak og hotellavtaler er bare noen av dem. Nå samles alt i portalen GC Rieber Pluss.

Lanternen Søtt + Salt

Lanternen Søtt+Salt - det nye spisestedet på Marineholmen

Mandag 3. desember åpnet Søtt+Salt sitt nye spisested på Marineholmen – like på bryggekanten i Lanternen der Lerøy og Cargill nylig flyttet inn.

Sauna på Marineholmen

Nyhet! Varmt + Kaldt Sauna

Marineholmens nyeste tilskudd er den flytende badstuen fra Utestua. 

Lanternen, Marineholmen

Lys i Lanternen - Lerøy og Cargill på plass

Bygget, som stod ferdig i månedsskiftet november/desember, huser Lerøy Seafood Group og Cargill, som begge er blant verdens ledende marine selskaper.

Stian Garmann Oestreich, Multiconsult

Lanternen – vellykket pilotprosjekt for systematisk ferdigstillelse

Innen få uker står Lanternen, Marineholmens nye næringsbygg, ferdig på bryggekanten. Prosjektet har vi gjennomført med metodikken systematisk ferdigstillelse, en metodikk som handler om å legge til rette for tidlig igangkjøring og testing av teknisk anlegg i bygget.

Fjell Technology Group AS flytter inn i Basen - står bak gjennombrudd i CO2-fangst

Fjell Technology Group AS flytter inn i Basen - står bak gjennombrudd i CO2-fangst

I kappløpet om å redusere CO2-utslipp, ligger selskapet Fjell Technology Group AS (FTG) helt i tet. Sammen med Sintef Tel-Tek, CMR Prototech og Equinor har de etablert selskapet Compact Carbon Capture AS som tidligere i år presenterte en helt ny og revolusjonerende teknologi for CO2-fangst.

Marineholmen beach club stemningsbilde

Stor suksess med sandstranden på Marineholmen

I strålende sol inviterte GC Rieber Eiendom/Marineholmen forskningspark, Nyskapingsparken og Bergen Teknologioverføring (BTO) til Marineholmen Beach Club 7. juni. Familiearrangementet markerte offisiell åpning av den nye sandstranden, kombinert med sommerfest for leietakerne på området.

Les mer
Pharmaq Analytiq Laboratorie

PHARMAQ Analytiq på plass i Merkantilen

Etter måneder med bygging og banking er lokalene i Merkantilens 2. etasje nå innredet med et splitter nytt molekylærbiologisk laboratorium. Kanskje det flotteste i landet? Det mener i alle fall PHARMAQ Analytiq.

Les mer
Hatch, Marineholmen

Hatch – klekkeri for verdens mest lovende marine gründere

Innerst i BTOs lokaler på Marineholmen finner du en sjelden samling av internasjonale gründere. De kommer fra Thailand, India, Indonesia, Portugal, UK, USA og Norge. Felles for dem alle er at de er plukket ut av Hatch og invitert til et tre måneder langt akseleratorprogram som skal hjelpe dem til internasjonal suksess.

Les mer
OIC Marineholmen Makerspace

Felles initiativ for havnæringene

Fredag 4. mai inviterte GCE Subsea i samarbeid med BTO og NCE Seafood til temamøte rundt hurtig prototyping og verifisering av ny teknologi i forbindelse med et felles Ocean Innovation Catapult-initiativ. Her ble det presentert planer om nye felles metall 3D-printere og RAS-lab.

Les mer
illustration web app

Nyhet! Få alle PLUSS-tilbudene i lommen

Få enkel tilgang til våre PLUSS-tilbud for leietakere via vår nye webapp! 

Byggeleder Carl-Erik Westheim forklarer hvordan fremdriftsplanen er organisert etter «vogner». Planen kan se litt skremmende ut ved første øyekast, men det er svært forutsigbart og oversiktlig.

Lanternen bygges effektivt med bruk av Lean prosjektstyring

I desember i år overtar leietakerne Lerøy og Cargill sine lokaler i Lanternen på Marineholmen. Byggeprosjektet styres etter Lean-prinsipper, som har som mål å skape forutsigbarhet, fremdrift og lønnsomhet for alle involverte – fra entreprenører til byggherre. Bygget har for lengst reist seg på kaikanten, og vi tok en prat med byggeleder Carl-Erik Westheim fra Fylkesnes for en innføring i Lean og status på prosjektet.

Les mer
Mingling

Grønn framtid i det blå – en karrieredag for havet

Torsdag 19. april ble det avholdt havkonferanse for studenter på Marineholmen. Dette er den første konferansen av sitt slag som avholdes av studenter, for studenter, og bak initiativet står linjeforeningen for fiskehelse og havbruk, Helix (linjeforeningen for molekylærbiologi) og Innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat (IHS).

Les mer
Omvisning i Lanternen. Tor Instanes (GC Rieber Eiendom), Siren Grønhaug (Lerøy), Einar Wathne (Cargill) og Jarl Giske (Universitetet i Bergen).

Kranselag for Lanternen

Byggherre GC Rieber Eiendom feiret arbeiderne på nybygget Lanternen på Marineholmen, som vil huse Lerøy og Cargill fra desember 2018.

Forsøksfisk hos ILAB

120 000 nye leietakere til Marineholmen

Stiftelsen Industrilaboratoriet (ILAB) utvider kapasiteten for produksjon av forsøksfisk. To nye landbaserte oppdrettsanlegg (RAS-anlegg) er etablert i lokalene på Marineholmen. Målet er at inntil 99 % av vannet i RAS-anlegget skal kunne gjenbrukes.

Les mer
PHARMAQ Analytiq pipette

PHARMAQ Analytiq utvider

Etter 16 år på Marineholmen utvider PHARMAQ Analytiq og flytter inn i topp-moderne lokaler i nabobygget.
- Vi har rett og slett vokst ut av lokalene, sier daglig leder Siri Vike.

Les mer
Vidar Helgesen åpnet K.G Jebsen-senter for dyphavsforskning

Klima- og miljøminister Helgesen åpnet senter for dyphavsforskning

-Dette er en stor dag for norsk marin forskning, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen da han offisielt erklærte K.G Jebsen-senter for dyphavsforskning for åpnet. 

Basen på Marineholmen

BREEAM-sertifikat til Basen

Vi kan med glede meddele at Thormøhlens gate 49A på Marineholmen, bedre kjent som Basen, i dag har mottatt sertifikat på BREEAM-klassifisering. 

Fiskekar på Marineholmen

Veterinærinstituttet til den "blå" kunnskapsklyngen på Marineholmen

Veterinærinstituttet slutter seg til det marine forskningsmiljøet på Marineholmen. Det annonseres i en pressemelding på instituttets egen nettside

Marin klynge på Marineholmen

Kan sikre rask samling av marin klynge

«Anbefalingene i konseptvalgutredningen støtter strategien som ligger til grunn for utviklingen av Marineholmen Forskningspark. Utredningen bekrefter at det er store gevinster ved å samlokalisere den marine klyngen. Lokalisering på Marineholmen vil realisere samfunnsgevinstene mye raskere enn det utredningen legger opp til.»

Cargill med nytt hovedkontor på Marineholmen

Cargill til Marineholmen

Vi er glade for å ønske Cargill velkommen til Marineholmen i 2018. Med Cargill på laget blir det marine kompetansemiljøet i området ytterligere styrket.

Les mer
Ægir6000

Fra Marineholmen til de største havdyp

Undervannsfarkosten Ægir bor på Marineholmen, men trives best på verdens største havdyp. Den er verdensledende i sitt slag og høster skryt fra internasjonale havforskere etter sitt første sommertokt.

Les mer
Basen på Marineholmen

Velkommen til Marineholmen DNV GL!

Konsernsjef Remi Eriksen kunne ønske om lag 100 gjester velkommen til åpningen av de ny lokalene på Marineholmen.

Slik blir nye Marineholmen

Slik blir nye Marineholmen

For å få best mulig ide til hvordan vi kan utvikle Marineholmen ble det i februar 2016 utlyst en parallellkonkurranse. Fire arkitektkontor fra Oslo, Bergen og Stavanger ble utfordret. Et bedømmelsesutvalg som bestod av  arkitekter og utbygger kåret hlm arkitektur - b+b arkitekter - Smedsvig landskapsarkitekter som vinnere med forslaget «Marin Grønn».

Les mer
Småpudden åpnes 14. juni

Småpudden åpnet 14. juni

Byrådene Anna Elisa Tryti og Erlend Horn foretok tirsdag 14. juni kl 16:00 den offisielle åpningen av broen Småpudden over Damsgårdsundet.

Les mer
Cornerteateret på Marineholmen i Bergen

Cornerteateret får internasjonal oppmerksomhet

Bergen kommune, med prosjektet "Cornerteateret" er plukket ut til å delta i det internasjonale prosjektet Cultures for Cities and Regions. 

Ny ladestasjon åpner på Danmarks plass

Verdens største hurtigladepark

For 2,50 kroner minuttet kan du nå fylle elbilen din med strøm på ett av de 14 nye ladepunktene på Danmarks plass.

Cornerteateret på Marineholmen

Teaterpris til Cornerteateret

Bergen Teaterforening deler hvert år ut to av byens viktigste teaterpriser; Pernillestatuetten og Rampeløkten.

Ansatte hos GC Rieber Eiendom

Til topps i Eiendomsbarometeret

Vi er veldig stolte og takknemlige for å motta pris for beste merkevare i eiendomsbransjen.

Deltakere og foredragsholdere hos GC Rieber

BREEAM

Vi satser på bærekraftige løsninger i nytt bygg.