Mingling

Grønn framtid i det blå – en karrieredag for havet

Torsdag 19. april ble det avholdt havkonferanse for studenter på Marineholmen. Dette er den første konferansen av sitt slag som avholdes av studenter, for studenter, og bak initiativet står linjeforeningen for fiskehelse og havbruk, Helix (linjeforeningen for molekylærbiologi) og Innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat (IHS).

Arrangementet avholdes for første gang under navnet «Grønn framtid i det blå», og for første gang på Marineholmen. Fokuset for dagen var matproduksjon og næringsproduksjon i havet, og programmet bestod av foredrag, karrieretorg og speeddating. Flere aktører fra Marineholmen var representert blant foredragsholderne, blant annet Cargill (flytter inn i desember 2018), NCE Seafood Innovation Cluster, MSD, Pharmaq og Vaxxinova. Det spennende oppstartsmiljøet på Marineholmen var også representert, ved akseleratorprogrammet HATCH og den amerikanske deltakeren Manolin, som fortalte om sitt engasjement for sjømatproduksjon og grunnen til at de endte opp i Bergen.

Arrangørene har gjort en god innsats i å involvere samarbeidspartnere i nabolaget. Lunsjen ble levert av søtt+salt, og bestod treffende nok av pulled salmon burger – en stor hit blant deltakerne! Også Bergen Kaffebrenneri var representert; alle foredragsholdere fikk hver sin pose av deres berømte kaffebønner.

Etter et vellykket arrangement starter nå jobben med å evaluere og videreutvikle konseptet slik at det blir et enda bedre arrangement neste år, og medarrangør Sjur Øyen fra Innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat (IHS) har en klar oppfordring til leietakere på Marineholmen; -neste år håper vi på å se enda flere av dere!

Les mer om konferansen