Lanternen Søtt + Salt

Lanternen Søtt+Salt - det nye spisestedet på Marineholmen

Mandag 3. desember åpnet Søtt+Salt sitt nye spisested på Marineholmen – like på bryggekanten i Lanternen der Lerøy og Cargill nylig flyttet inn.

Spisestedet serverer lunsj, middag og kveldsretter og holder baren åpen til kl. 22.30 på hverdager. Åpningstider er mandag til fredag, men det er mulig å booke til lukket selskap i helgene. Øyvind Vestrheim er kjøkkensjef og ønsker hjertelig velkommen både til de som jobber på Marineholmen og til alle fastboende på begge sider av Småpudden. Og selvsagt til gjester fra hele byen!

Nabolagsrestaurant

Først og fremst ønsker vi å være en nabolagsrestaurant for området, sier den nye kjøkkensjefen. Derfor har vi lagt oss på et nøkternt prisnivå som passer de fleste. Middagskonseptet heter Dagens Husmann og er et alternativ til hverdagsmiddagen hjemme. Konseptet forklarer han slik: –Dagens Husmann er inspirert av husmannskost fra hele verden og er basert på sesongens råvarer. Det er rause retter med masse smak, og tradisjonelle oppskrifter laget med en egen vri fra kokkene på kjøkkenet. Maten blir servert som deleretter og passer fint enten man er to personer, en familie eller en hel gjeng. Deleretter fungerer som hjemme: serveringsfatet settes på bordet, og gjestene forsyner seg, forklarer han, og legger til at man også kan bestille mat til å ta med hjem.

30 til 140 gjester

Spisestedet har plass til ca 30 gjester. Man kan også bestille et eget rom med plass til 14 mennesker rundt bordet. Vestrheim håper mange vil benytte stedet både til lunsjmøter med kunder, middag etter jobb og fredagspils med kolleger. I tillegg er det mulig å benytte den store kantinen til arrangementer både morgen og kveld. For eksempel til frokostmøter. I helgene er det mulig å leie restauranten til private arrangementer. –Vi kan enkelt tilpasse til selskapsstørrelser fra 30 til 140 personer, legger han til.

Uteservering på bryggen

Når sommeren kommer, ser han for seg at det blir populært med uteservering på bryggen. –Da er det nok mange som vil benytte både badefasilitetene og saunaen, mener Vestrheim som allerede registrerer stor entusiasme for den nye badstuen som ligger på flytebryggen utenfor. 

Lanternen søtt+salt

Åpningstider: 10.30 – 22.30

10:30 - 15:00 - Lunsj + kaffebar 

15:00 - 19:00 - Dagens husmann/middag 

19:00 - 22:30 - Bar og småretter 

08:00 - 10:00 Hver fredag: Oppvarmet sauna (kr. 100)

 

Priser: 

Dagens Husmann: 185,- (ta med hjem: 170,-)

Barnemeny: 99,- 

 

For bordbestilling og meny se: www.sottogsaltlanternen.no

Oppdatert meny for Dagens husmann finner du på Instagram