Tildeling Ocean Innovation Catapult (OIC)

Ocean Innovation Catapult (OIC) inn i katapult-ordning

Et felles initiativ bestående av Bergen Teknologioverføring - BTO, GCE Subsea, Prototech, Stiftelsen Industrilaboratoriet (ILAB), Universitetet i Bergen, DNV GL og Marineholmen Forskningspark er tatt opp i den nasjonale katapult-ordningen.  

Det nye katapult-senteret har som formål å hjelpe både oppstartsbedrifter og små/mellomstore bedrifter raskere fra idé til marked gjennom tidlig testing og prototyping. Små og mellomstore bedrifter sikres tilgang til hensiktsmessige lokaler, utstyr og øvrige fasiliteter, som minimerer risiko ved testing. Senteret skal også bidra til grønn omstilling i havnæringene. 

OIC er et av tre sentre som er tatt opp i ordningen i år, i godt selskap med Sustainable Maritime Norwegian Catapult Centre på Stord og DigiCat Norwegian Catapult Centre i Ålesund. Tildelingen ble offentliggjort av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i forbindelse med SIVAkonferansen i Trondheim 5. juni. Totalt er ordningen bevilget 175 millioner kroner fra nærings- og fiskeridepartementet i årets statsbudsjett, en betydelig økning fra fjoråret. 

 

Fakta om norsk katapult 

 

Medieomtale: 

BA, 5. juni 2018

Intrafish, 5. juni 2018 

Tekfisk, 5. juni 2018 

BTO, 5. juni 2018 

NCE Seafood Innovation Cluster, 5. juni 2018