Cornerteateret på Marineholmen

Teaterpris til Cornerteateret

Bergen Teaterforening deler hvert år ut to av byens viktigste teaterpriser; Pernillestatuetten og Rampeløkten.

Rampeløkten utdeles en gang i året til en person eller gruppe, gjerne amatører for aktivt teater-/kulturelt arbeid i lokalmiljøet. Rampeløkten kan også tildeles en enkeltperson som ved sitt arbeide er med på å skape en forestilling. Tidligere har prisen gått til Bergen Internasjonale Teater (Teatergarasjen), Absence Crew, Lørdagskafeen på DNS, Bergen Impro Laug og Ylvis-brødrene.

I år gikk Rampeløkten til Cornerteateret som siden 2013 har gitt husrom for en mengde teater- og kulturarbeid i Bergen. Aktiviteten det siste året har vært svært høy. Cornerteateret har vært i bruk 340 dager i 2014. Også for neste år er huset tilnærmet fullbooket.

Vi gratulerer Cornerteateret som sammen med Vestlandske Teatersenter og Proscen har klart å skape husrom for en mengde teater- og kulturarbeid i Bergen - både for profesjonelle og amatører. Teateret utgjør et samlingspunkt for det frie feltet i nærområdet og gir flere aktører mulighet til å vise fram arbeidet sitt, samtidig som huset hjelper til å fylle det store behovet for prøvelokaler i byen.