Høyteknologisenteret på Marineholmen

Høyteknologisenteret

Fakta

Adresse: Thormøhlens gate 55

Areal: 26 000 m2

Byggeår: 1989/ 1990

Kantine:Ja

Parkering:Ja

Høyteknologisenteret på Marineholmen inneholder kontorer, laboratorium, kantine og lokaler for undervisning.

"UiB har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med Marineholmen og GC Rieber Eiendom. Vi kjenner dem som en ryddig, profesjonell og dyktig utleier og eiendomsaktør."
 Universitetet i Bergen

Høyteknologisenteret er det første bygget til Marineholmen Forskningspark AS som da het Høyteknolgisenteret i Bergen AS. I 2016 overtok UiB eierskapet til mesteparten av bygningsmassen, GC Rieber Eiendom AS har beholdt ca. 4000 kvm i Datablokken, seksjon 13, 14 og 15. UiB har forvaltningsansvaret for hele Høyteknologisenteret.

Bygget er konstruert med to blokker; Datablokken og Bioblokken. Datablokkaen ble ferdigstilt i 1989 og ble åpnet av daværene HKH kronprins Harald og HKH kronprinsesse Sonja. Bioblokken ble ferdigstilt året etter.

Høyteknolgisenteret inneholder lokaler for Universitetet i Bergen, bedrifter og flere forskningsinstitusjoner. Miljøet på Høyteknolgisenteret har i dag vokst seg inn i flere bygg på Marineholmen, noe som skaper gode ringvirkninger for de aktørene som har sin arbeidsplass her.

Høyteknologisenteret har også en kantine med studentpriser og godt utvalg. Her kan du nyte en god lunsj sammen med kolleger eller besøkende.

Ta kontakt om du ønsker informasjon om ledige lokaler på Marineholmen.