Jente i BTOs lokaler. Foto: BTO

Inkubator og akselerator

I topp-moderne, åpent kontorlandskap, tilrettelagt for inspirasjon og innovasjon finner vi nyskapingsparken på Marineholmen. Bergen Teknologioverføring (BTO) er motoren i innovasjonslandskapet.

Målet med nyskapingsparken er å fremme innovasjonskulturen og tilrettelegge for start-ups, blant annet ved å etablere gode nettverk mellom nyskaperne og næringslivet, for så å sørge for at de kan stå på egne ben etter at inkubasjonstiden er over.

Et av utspringene fra BTO er Ocean Industries Accelerator (OIA); en akselerator der bedrifter med marin virksomhet får bistand til å sette fart på utviklingen. NCE Seafood Innovation, GCE Subsea og NCE Maritim CleanTech er blant klyngorganisasjonene som sammen med BTO, står bak akseleratoren.

Siden oppstarten i 2005, har BTO hjulpet over 70 selskaper på veien fra idé til kommersialisering. En av de største kommersielle suksessene BTO står bak, er Bergenbio. Selskapet utvikler banebrytende kreftmedisin for behandling av blodkreft, føflekkreft, bryst- og lungekreft, og ble nylig børsnotert.