Fenderen Massivtrebygg med sentral plassering i Solheimsviken

Perspektiv fra sørvest, med Damsgårdssundet og Puddefjordsbroen i bakgrunnen.
Forsiden av Fenderen, med synlig massivtrekonstruksjon.
Perspektivsnitt: Midtsonen i bygget får en lysgård/et atrium som bidrar til en positivt, luftig og åpen atmosfære
Tilpasninger til omgivelsene gjør at det sentralt i kjernen av bygget er en nivåforskjell på en meter. Dette utnyttes til skulpturelle rampeløsninger i tre og inspirerer til å møtes for sosial mingling og samhandling.
Illustrasjonsbilde fra tilsvarende massivtrebygg
Som leietaker i Fenderen er du tett på det maritime miljøet i Solheimsviken og på Marineholmen.
Colonialen Kranen er et av de gode spisetilbudene området har å by på, og er kun en kort spasertur unna Fenderen.
Herlig stemning i Colonialen Kranen med flott utsikt mot fjorden
Nyt et herlig måltid hos Ostra Bergen – Her får du autentisk meksikansk mat, med fokus på nordiske råvarer.
Bakstebilen har ukentlige besøk til Solheimsviken.
Hva med å avslutte arbeidsdagen med en tur i Bergen Heit Sauna  – som ligger rett ved Marineholmen gjestehavn.
Nærmeste bybanestopp blir Florida (ca. 450 m)
Adresse: Solheimsgaten 5b
Postnummer: 5058
By: Bergen
Land: Norge
Areal: 1 - 7565 m2
Type lokale: Kontor, Butikk/Handel, Kombinasjonslokaler, Serveringslokale/Kantine

Kontakt

Eva Karin Fremstad

Beskrivelse

Fenderen blir et massivtrebygg med svært sentral og synlig beliggenhet i hjertet av Solheimsviken, og er planlagt ferdigstilt i Q2 2025. Plasseringen mellom Skipet og Viken Brygge gir god visuell kontakt mot fjorden, Løvstakken, bebyggelsen i vest og Verftsplassen innerst i Solheimsviken, og det er gode service- og kommunikasjonstilbud like i nærheten. 

Ved ferdigstillelse vil Fenderen totalt inneholde ca. 7565 m2 med næringslokaler, fordelt på både kontor og publikumsrettet virksomhet, med fokus på sistnevnte i første etasje. For leietakere som er tidlig ute vil det være gode muligheter for skreddersøm av kontorlokaler.

Bærekraft

Alle våre nye bygg sertifiseres etter BREEAM-NOR-regelverket, og Fenderen er ikke et unntak. Vi sikter vi oss inn mot BREEAM-NOR-klassifiseringen "outstanding", i tillegg til at bygget skal Paris Proof-sertifiseres.

I GC Rieber Eiendom har vi som mål å være ledende på bærekraft, og å vise det gjennom utførte prosjekter. Vi har fokus på en helhetlig områdeutvikling, og tilrettelegger for aktivitet – hele døgnet. Vi bygger attraktive områder der mennesker ønsker å både jobbe og bo.

Service

I Fenderen er det blant annet planlagt personalrestaurant, arbeidscafé, sykkelparkering, felles møterom, takterrasse og en levende første etasje som inviterer inn. Det er korte avstander til caféer, kaffebarer og restauranter, i tillegg til andre fasiliteter som Marineholmen badestrand, Bergen Heit Sauna og mye mer.

Som leietaker i Fenderen får en også tilgang til andre deletjenester som bildelering-abonnement hos Dele, samt møterom og auditorium i hele Innovasjonsdistriktet. Vår egen driftsorganisasjon bistår gjerne for å sikre flyt i leietakerhverdagen.