Innovasjon – Inkubator og akselerator

wave

I topp-moderne, åpent kontorlandskap, tilrettelagt for inspirasjon og innovasjon finner vi nyskapingsparken på Marineholmen. VIS er motoren i innovasjonslandskapet.

Målet med nyskapingsparken er å fremme innovasjonskulturen og tilrettelegge for start-ups, blant annet ved å etablere gode nettverk mellom nyskaperne og næringslivet, for så å sørge for at de kan stå på egne ben etter at inkubasjonstiden er over.

Et av utspringene fra VIS er Ocean Industries Accelerator (OIA); en akselerator der bedrifter med marin virksomhet får bistand til å sette fart på utviklingen. NCE Seafood Innovation, GCE Subsea og NCE Maritim CleanTech er blant klyngorganisasjonene som sammen med VIS, står bak akseleratoren.

Siden oppstarten i 2005, har VIS hjulpet over 70 selskaper på veien fra idé til kommersialisering. En av de største kommersielle suksessene VIS står bak, er Bergenbio. Selskapet utvikler banebrytende kreftmedisin for behandling av blodkreft, føflekkreft, bryst- og lungekreft, og ble nylig børsnotert.

keyboard_arrow_up