Kommer: Spennende næringsbygg på Marineholmen

Visualisering av den blå plassen mellom de to kommende næringsbyggene.
Visualiseringer.
Adresse: Thormøhlensgate 51B
Postnummer: 5006
By: Bergen
Land: Norge
Areal: 200 - 14000 m2
Type lokale: Kontor, Butikk/Handel, Produksjon/Industri, Lager/Logistikk, Verksted, Serveringslokale/Kantine, Undervisning/Arrangement, Andre
Tilgang: 2026/2027

Kontakt

Øyvind Ramberg

Beskrivelse

Bli en del av byens mest spennende og innovative miljø

Marineholmen er et av byens mest ambisiøse nærings- og boligområder med umiddelbar nærhet til sjøaktiviteter og uteliv.

Som leietaker her blir man del av Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen, som er et av byens mest spennende og innovative miljø, og en vil kunne bli et sentral del av områdets økosystem.

De to kommende næringsbyggene vil være gode verktøy for å kunne tiltrekke nye talenter, sikre de beste arbeidsforholdene for videre vekst, og bygge en intern og ekstern identitet i synlig, moderne og representative bygg.


Marineholmen - en del av Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen

Marineholmen ligger et kvarters gange fra sentrumskjernen. Spaserturen tar deg over Høyden, forbi historiske universitetsbygg og herskapelige villaer, og videre gjennom den nylig opprustede Nygårdsparken. Gangbroen Småpudden forbinder Marineholmen med Fløttmannsplassen, Damsgård brygge, og Løvstakksiden. Med eget sykkelfelt på broen, kommer du over Puddefjorden på et halvminutt. Marineholmen sammen med Solheimsviken utgjør Innovasjonsdistriktet i Bergen. 

Området er nært Bergen sentrum, sentrale utdanningsinstitusjoner og andre klynger. 400 mill. kr er investert i forskningsrelatert infrastruktur, og flere av verdens mest kompetente marine fagmiljøer bor her. I tråd med visjonen ”Bridging great people” utvikler Marineholmen næringsbygg, boliger, møteplasser og offentlige arenaer i det som blir Norges mest fremtidsrettede innovasjonsbydel.

Området har toppmoderne fasiliteter, tilrettelagt for verdensledende marin forskning og næring. Aktørene på Marineholmen fremhever ofte synergiene som skapes i møtet mellom forskningsmiljøer. For nye aktører som søker seg mot klyngen, har det også stor kostnadsmessig betydning av infrastrukturen allerede er på plass. Alt ligger til rette for at banebrytende forskning fortsatt skal resultere i innovasjon og en bærekraftig verdiskapning. Til glede for miljøet, livet i havet – og mennesker på jorden.

Mer enn 150 virksomheter, med 3500 ansatte har sin daglige virksomhet på Marineholmen. Viktige marine aktører som Høyteknologisenteret, UIB, DNV-GL, Lerøy, Cargill, NCE Seafood Innovation Cluster, Ocean Industries Accelerator, Norsk Havlaboratorium, ILAB, Fishguard, Mattilsynet, Veterinærinstituttet, Uni Research, holder til på Marineholmen i dag.

På Marineholmen er det store ting på gang. Med de planlagte nærinsgbyggene, boligene og uteområdene ønsker vi å skape en enda mer leken og inkluderende bydel der barn, unge og eldre kan møtes i omgivelser tilrettelagt for aktivitet og rekreasjon. Vi skal skape møteplasser, lekeområder, restauranter og hager. Et gateplan med butikker, gallerier, kafeer og restauranter som gir liv til området også etter arbeidstid.

keyboard_arrow_up