Lanternen

Detaljer
AdresseThormøhlens gate 51 B
ArkitektHLM Arkitektur
Ferdigstilt2018
Areal6 000 m2
Etasjer5
BREEAM-NORExcellent

Marine virksomheter

I Lanternen kan vi tilby drømmelokaler for marine virksomheter. Lokalene er meget fleksible og kan spesialtilpasses hver enkelt leietaker.

Dette bygget fra 2018 rommer både kontorer og laboratorier, med felles kantine og møterom. Cargill og Lerøy er i dag de to største aktørene i bygget, og Søtt + Salt er valgt som driver av personalrestauranten. De driver også restaurantkonseptet på gateplan som er åpent for alle, med retter tilpasset også studentlommeboken.

Lanternen har en unik beliggenhet ved bredden av Damgårdssundet. Bygget ligger som en forlengelse av Vitensenteret, og i umiddelbar nærhet til de marine forskningsmiljøene ved blant andre Høyteknologisenteret.

Herfra er det kun 10 minutters gange til Bergen sentrum, og tre minutter til bybanestoppet på Florida. Og i nabobygget er det parkeringshus med Sesam Sesam betalingsløsning for bilister, og med sykkelparkering og garderobefasiliteter for syklister.

Lanternen er utformet i harmoni med de flotte omgivelsene. Bygningens form uttrykker retningsskiftet langs fjorden. Fjordens speilinger og lysets brytninger i fasaden er tatt i bruk i samspill med fasadens fasetterte flater. Det betyr at fasaden til enhver tid vil speile og reflektere lyset på ulike måter. Fasaden mot fjorden er bred, lys og lett og med et nesten svevende utrykk.

Søtt + Salt

Fra ‘fine dining’ til nabolagsrestaurant

Søtt+Salt er historien om Frode, Fredrik og Gisle som sammen har holdt på i 14 år. Visjonen har hele tiden vært den samme – å få Bergen til å smake bedre. Fra ‘fine dining’ med hvite duker og sølvtøy på Hotel Norge og i Skostredet, til nabolagsrestaurant på Marineholmen.

Søtt + Salt på Lanternen er en heldagsrestaurant med varierende konsept. På formiddagen går de hardt etter å servere Bergens beste lunsj, samt kaffe og bakevarer fra eget bakeri.

Til middag er det husmannskost med ‘ukens husmann’ – en raus porsjon av gode smaker fra inn- og utland. Du kan ta med familien, kollegaer, naboer eller kun deg selv og spise hos oss. Eller ta med deg maten hjem. Om kvelden blir det uformell stemning med fokus på det sosiale. Les mer på Søtt+Salt sin egen hjemmeside.

keyboard_arrow_up