Merkantilen

Detaljer
AdresseThormøhlens gate 53 C & D
ArkitektB+B Arkitekter
Ferdigstilt2009
Areal13 500 m2
Etasjer5
BREEAMBREEAM-in-use Very Good

Moderne næringsbygg

Merkantilen er et moderne, sentralt og fleksibelt næringsbygg på Marineholmen i Innovasjonsdistriktet.

Eiendommen er inndelt i to blokker med felles inngang og inneholder i hovedsak kontorlokaler, men også laboratorier. Store vindusflater gjøre at alle lokaler er lyse og trivelige.

Bygget byr på enkel og inviterende tilkomst, hvor du blir møtt av en åpen vestibyle og en flott personalrestaurant som fikk seg et kraftig løft i 2021. Det er også etablert et lite møteromssenter med 5 møterom av ulik størrelse. Disse kan bookes via Izy appen vår. Personalrestauranten og møteromssenteret driftes av søtt+salt.

Utomhus finnes det også mange møteplasser – og er du så heldig å se solen, kan du ta med jobben ut og nyte dagen på promenaden ved sjøen.

Personalrestaurant i Merkantilen

Ord fra arkitekten

Arkitekt: B+B Arkitekter

Lamellbyggene er sammensatt av én smal og lett bygningskropp kledd med glass og én tyngre kjerne kledd med teglplater. De to byggene har et luftig mellombygg som inneholder felles inngang, vestibyle og kantine med utgang til terrasse på sjøsiden. Byggene har en presis detaljering der det utenpålagte silketrykkede glasset gir fasaden varierende preg etter vær og vind.

Bærekonstruksjonene er i betongelementer og utvendige fasader er prefabrikkerte, isolerte bindingsverkselementer i tre, noe som ga meget kort byggetid.

Miljø- og energiaspektet har vært vektlagt både i planlegging og bygging av prosjektet.

keyboard_arrow_up