Vitensenteret

Detaljer
AdresseThormøhlens gate 51
ArkitektPaal J Kahrs Arkitekter
Ferdigstilt2007
Areal12 000 m2
Etasjer4
BREEAM-in-useGood

Kreative leietakere

Vitensenteret er et spennende bygg med flere kreative leietakere. Første etasje i bygget er leid ut til Bergen Vitensenter, VilVite, som disponerer utstillingsareal, undervisningslokaler og kontorarealer for de ansatte.

Etasjen over inneholder et stort auditorium – Nash Auditorium – med plass til 160 gjester. Like utenfor auditoriet finnes et åpent fellesareal som passer ypperlig til bespisning eller mingling. Auditoriet er mye i bruk til arrangementer og tilstelninger, samt undervisning fra UiB.

Nytt spisested

“Parken” er det nye navnet på spisestedet som tidligere var kjent som “VilSpise”. Vi pusset opp lokalet og åpnet på nytt høsten 2021. Da fikk de blant annet en flott vindeltrapp direkte opp til mesaninen over, en splitter ny pizzaovn og moderne møblement. Restauranten drives av 4 service som også drifter spisestedet Søtt + Salt i nabobygget, Lanternen.

Her er det en lun og god atmosfære med musikk, grønne planter, behagelige møbler og trivelig personale. De lager veldig god, hjemmelaget pizza som kan anbefales på det varmeste. Dette er et fint sted å avholde små og store arrangementer, kaffemøter eller en smakfull lunsj.

Besøk Parken på Instagram

Ord fra arkitekten

Arkitekt: Paal J Kahrs Arkitekter

Bygget på Marineholmen, som opprinnelig var en verkstedhall for verftet Mjellem & Karlsen AS, ble tegnet av arkitektene Anna og Jostein Molden i 1981. Dette er nå bygget helt om, blant annet med nye dekker og auditorium og det er gitt et nytt tilbygg i glass som vender mot Nygårdsparken. I tillegg til VilVite, rommer bygget også kontor- og undervisningslokaler.

Tilbygget er gitt et ”lekent” preg med runde former og klare farger. Dette gir bygget et utseende i godt samsvar med VilVite’s innhold og aktivitet i bygget. Samtidig oppleves den nære kontakten med Nygårdsparken. Søylene i tilbygget står som store trestammer i dialog med trærne i parken. Glasset åpner opp, og lyset kommer inn i rommet mellom sprosser og farget glass som mellom greiner og bladverk.

keyboard_arrow_up