Folkefest på Marineholmen

Publisert: 03/05/2022
Kategori: Marineholmen
Foto:

OPPLEV på Marineholmen

Foto:

OPPLEV på Marineholmen

OPPLEV Marineholmen

Tusenvis av nysgjerrige og blide bergensere var innom den store kunnskapsfestivalen OPPLEV Marineholmen lørdag 23. april. I solskinnet myldret det av fagfolk, studenter, naboer, barn og foreldre som fikk både leke, lukte, smake, se, oppdage og oppleve.

OPPLEv Marineholmen Kunnskapsfestival

Tverrfaglig samarbeid

Alle realfagene ved Universitetet i Bergen fikk vise seg frem, og det samme gjorde mange av de spennende bedriftene innen havnæringene, som holder sitt daglige virke på Marineholmen. Dette var et stort samarbeidsprosjekt på tvers av akademia, forskning og næringsliv.

Dagen kunne by på både det ene og det andre – alt fra vitenshow med flammer til dissekering av ulike sjødyr. I tillegg var det strandrydding og kildesortering, ansiktsmaling, koding og gaming, fiskedam, quiz, aktiviteter og konkurranser. Latter og smil satt løst hos både store og små.

Storfint ministerbesøk

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen var tilstede for å åpne festivalen og fikk i tillegg en rundtur for å titte nærmere på de mange og sterke fagmiljøene som preger området. Det samme gjorde dekan Gunn Mangerud ved Universitetet i Bergen. Marineholmen er svært viktig for å bidra til fremtidens kompetanse i arbeidslivet.

Marin klynge

Vi er så stolte over alt man får til i den marine klyngen på Marineholmen, og vi er veldig takknemlig for alle som bidrog til å skape denne flotte dagen. Både partnere, bedriftene, arrangører, gründere, ildsjelene, foreldrene, barna, studentene og alle andre som har vært involvert på den ene eller den andre måten skal ha en stor takk.

keyboard_arrow_up