Vi inviterer bergenserne inn med festivaler og bading

Publisert: 20/10/2022
Kategori: Bærekraft

Over: Da Postgirobygget gikk på scenen på Marineholmen Bystrand, var rammen perfekt: Sommeren tynte ut siste rest av varme og finvær og publikum var i feststemning. Akkurat slik ønsker GC Rieber Eiendom at det skal være på sine områder. Foto: Kristoffer Rye

– Dette er bærekraftig byutvikling

Med bystrand, festivaler og sosiale møteplasser viser Marineholmen og Solheimsviken hvordan bærekraftig byutvikling i Bergen kan se ut.

Når GC Rieber Eiendom har utviklet innovasjonsdistriktet, som består av Marineholmen og Solheimsviken, har mennesker stått i sentrum. Både de som jobber her, de som bor i nærheten og hele resten av Bergen.

Vi vil at områdene skal brukes av alle. Derfor har vi åpnet dem opp med blant annet promenaden på Marineholmen, den fineste bystranden i Bergen, badetrappene, flerbrukslokalet i Marinehallen og Viken brygge. Alt er selvsagt utformet med inkludering i tankene.

For at flest mulig skal oppdage de nye perlene, vil vi at det skal skje mest mulig her – også utenom arbeidstid. Derfor har vi blant annet invitert Bystrandfestivalen, kunnskapsfestivalen Opplev Marineholmen, Innovasjonsuken OPP og Feilefest til Marineholmen og Solheimsviken.

– Vi synes det er blitt så fint her, og det vil vi dele med resten av byen, forteller Øyvind Ramberg, markedsdirektør i GC Rieber Eiendom.

Bystranden var full av liv under Bystrandfestivalen. Området er laget for at bergenserne skal få et sosialt og brukervennlig byrom, også når det ikke er festivaler eller andre arrangementer der. Foto: Kristoffer Rye

Festivalene samler folk

I august samlet Bystranden folket på Marineholmen, da Bystrandfestivalen for andre gang ble arrangert. Med godt vær og store artister som Postgirobygget, Halvdan Sivertsen, Timbuktu, og deLillos viste Marineholmen Bystrand seg igjen frem som et av Bergens fineste samlingssteder.

I slutten av september åpnet vi Solheimsviken og Marineholmen for Innovasjonsuken Opp. Store arrangementer som DNB NXT som Demo Day Vestland og OPPfest var lagt til henholdsvis Solheimsviken, Vitensenteret på Marineholmen og den nyåpnede Marinehallen.

Les mer om hvordan festivalen var her.

Under Innovasjonsuken Opp var flere store arrangementer, som DNB NXT, Demo Day Vestland og OPPfest lagt til Marineholmen og Solheimsviken. Foto: Innovasjonsuken OPP

Bærekraftig byutvikling

Bærekraft handler ikke bare om miljøet og klimaet rundt oss, det handler også om mennesker. GC Rieber Eiendom er opptatt av sosial bærekraft. Derfor vil vi skape sosiale møteplasser som alle bergensere kan ha glede av. Samtidig bygger vi fysiske byrom og attraktive gateplan, som Bystranden på Marineholmen, hvor alle byens innbyggere kan oppleve og nyte.

– Det har vært et veldig bevisst valg å åpne promenaden på Marineholmen og i Solheimsviken opp for innbyggerne, forteller Ramberg.

Det er tilført møteplasser som Marineholmen Bystrand, marina, Kranen Colonialen, grøntområdet, uteplasser på Viken brygge og badstuene fra Heit Bergen Sauna.

– Vi utvikler ikke Bergen bare for i dag, men også for fremtidens innbyggere. Det tar tid å bygge en ny og aktiv bydel. Da er det så viktig at det blir gitt plass til slike felles rom som alle kan nyte godt av og hvor det kan skje ting både i det korte og det lange bildet. Vi jobber tett med både naboer, leietakere og kommunen for å skape en bærekraftig byutvikling, sier markedsdirektøren i GC Rieber Eiendom.

Den svenske stjernen Timbuktu var headliner fredagskvelden under Bystrandfestivalen 2022. Det var den andre utgaven av festivalen. Foto: Kristoffer Rye

Ønsker mer liv på Bystranden

Solheimsviken og Marineholmen skal være levende bydeler. Da er det viktig at de som jobber her ikke bare går rett hjem hver dag når de stempler ut. Interessante arrangementer, festivaler, spisesteder og gode fysiske møteplasser bidrar til å gjøre innovasjonsdistriktet til et attraktivt område å jobbe og bo i.

Selv om mye skjer allerede, er det alltid rom for enda mer aktivitet.

– Hvis du ønsker å arrangere noe, eller har ideer til ting du vil skal skje, er vi veldig takknemlige om du tar kontakt med oss, sier markedsdirektør Øyvind Ramberg.

Over: Øyvind Ramberg, markedsdirektør i GC Rieber Eiendom, ønsker at byrommene de utvikler og bygger skal komme bergensere til gode i lang tid fremover.

keyboard_arrow_up