Baker Brun har åpnet på Marineholmen

Publisert: 28/06/2023
Kategori: Marineholmen

Baker Brun har åpnet bakeriutsalg nr. 22 på Marineholmen

Perfekt timing med Bystranden fylt av glade barn, unge og voksne, åpnet Baker Brun sitt nye bakeriutsalg på Marineholmen forrige uke. Nå triller det ut nystekte boller og brød fra flunkende nye ovner, og dyktige ansatte sørger for perfekte rundstykker med godt pålegg som smaker nydelig i sommervarmen.

Baker Brun, som i år feirer sitt 130-årsjubileum, passer utmerket som en del av det pulserende området på Marineholmen, og er et flott tilskudd til det allerede åpne og inkluderende miljøet Innovasjonsdistriktet, Marineholmen og Solheimsviken byr på. Bakeriutsalget støtter opp under målet om å skape et inkluderende og livlig fellesskap der folk enkelt kan møtes, enten det er gjennom en kjapp kopp kaffe eller en deilig lunsjopplevelse.

Historien om Baker Brun er en historie om søte deiger, solid håndverk og store drømmer – og alt startet på 1800-tallet i Bergen.

Kjøpmannssønnen Ferdinand Brun er svennen som dro ut i Europa med en drøm om en gang å etablere sitt eget bakeri i sin hjemby Bergen.  I 1893 går drømme i oppfyllelse, og forretningen fylles opp av langebrød, løsebrød og skillingsboller fra bakeriet.

Ferdinand Brun tok svenneprøve i Bergen på 1880-tallet, og etter noen år hos sin baker-tremenning i Oslo var tiden inne for svennevandring.  Brun dro først til København der han arbeidet med fristende wienerbrød og de danske karakteristiske mørke rugbrødene.  Deretter dro han til Hamburg, videre til Sachsen og Dresden.  Så i 1892 kom han til Bergen, giftet seg med Olava Birgithe Kron og i 1893 ble bakeriet åpnet.  Ferdinand Brun var en dyktig fagmann og fikk raskt ord på seg å være blant de beste bakerne i Bergen.

Dyktighet til faget og ønske om å levere kvalitet i alle ledd har fulgt Baker Brun helt fra starten til dags dato.  Baker Brun er en av Norges eldste bakeriutbedrifter og bevarer en stolt baketradisjon kombinert med gode bergenske tradisjoner.

I år fyller Baker Brun 130 år. Skillingsbollen står fortsatt i sentrum – og er et av Baker Bruns signaturprodukter.

Møtemat og booking av møterom i Bakerkaféen

Hos Baker Brun på Marineholmen kan du nå også benytte deg av deres møterom som ligger bak i Bakerkaféen. Enten du trenger et langbord for større samlinger eller ønsker en mer avslappet atmosfære med sittegrupper, har de fleksible alternativer som passer til ulike typer møter.

Når du booker et møterom hos Baker Brun, kan du også legge til bestillinger av kanner med deilig kaffe, møtemat og fristende søtsaker fra deres meny.

For å reservere møterom og bestille matvarer, kan du enkelt kontakte Baker Brun via telefon eller e-post. Deres dedikerte team vil være mer enn villige til å hjelpe deg med å planlegge og tilrettelegge for et vellykket arrangement.

Mer informasjon om møteromsbooking og matbestilling
keyboard_arrow_up